Surrealistisk samfunnssatire om shopping, angst og empati
Storsenter viser oss et samfunn der livene leves på kjøpesenteret med legen som Gud. Legen holder til på toppen av senteret og tar pulsen på tidsånden. Pasientene kommer med mangler, uforløste ønsker eller brennende behov for ferie på blå resept. Legen hjelper etter beste evne, men slites mellom pasientenes behov og en tiltagende allergi. Situasjonen eskalerer idet unge Gro blir diagnostisert som dødssyk. Hvordan reagerer hun, legen og alle andre på en tilstand som kun kan kureres med empati?
I Storsenter opptar legens kontor hele teaterscenen, mens publikum sitter på venterommet. Absurde situasjoner utspiller seg med et rasende driv, samtidig som vi skimter besynderlige paralleller til virkeligheten slik vi kjenner den.
Storsenter av Nelly Winterhalder er en av vinnertekstene fra Cornerstone sin åpne utlysning til Bergen Dramatikkfestival, og presenteres i en iscenesettelse regissert av Simen Formo Hay.
Her kan du lese mer om bakgrunnen for Storsenter:
Tre spørsmål til Nelly Winterhalder:
URFREMFØRING
29. aug 2020 kl 20:00
Cornerteateret, Kongesalen
120/75kr
Bergen Dramatikkfestival
Visningen er laget på seks prøvedager
Kreditter
Tekstutvikling støttet av Kulturrådet og Dramatikkens hus
Visning på festivalen støttet av Cornerstone og Dramatikkens hus
NELLY WINTERHALDER
Dramatiker
SIMEN FORMO HAY
Regissør
Simen Formo Hay (f. 1993) er teaterregissør og tekstforfatter utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Westerdals og Forfatterstudiet i Tromsø. Han har blant annet gjort prosjekter ved Antiteatret, hatt regi på Romeo og Julie ved Teatret Vårt og Sett bagen fra deg ved Brageteatret. I tillegg er han kunstnerisk leder for Døgnfluer - et prosjekt som samler folk til å lage teaterforestillinger, filmer og konserter på 24 timer. Formo Hay har bakgrunn fra skolerevymiljøet i Oslo, og er opptatt av fellesskap og ungdommelig energi i alle prosjektene han gjør. Forestillingene hans baserer seg ofte på et flerkunstnerisk uttrykk med en høy grad av interaksjon. Han er også visesanger og tekstforfatter.
Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn
HERMAN LJUNG
Skuespiller
Nelly Winterhalder (f. 1979 i Tyskland) er dramatiker, scenekunstner og oversetter. I tillegg til master i scenetekst fra Teaterhøgskolen i Oslo har hun mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillerutdanning fra München. I 2006 flyttet Winterhalder til Norge. Hun jobber i ulike konstellasjoner og på flere språk, og er grunnlegger av live-art-kollektivet Ann Sam Bell. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Dramatikkfestivalen i 2009. Siden har scenetekstene hennes blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua. Nylige verker inkluderer blant annet Begynnelser, Reven og ulven, og The Living Room. Barneforestillingen Jordbær skal har urpremiere i 2021. www.nellywinterhalder.com
Foto: Kristin Aafløy Opdan
Herman Ljung (f. 1991) er fra Oslo og ble uteksaminert fra Westerdals i 2017, med utveksling til Teaterhøgskolen i Paris (CNSAD). Han har også studert musikkteater ved Bårdar Akademiet. Herman har tidligere produsert fire teaterstykker med sitt eget kompani Rastløs Produksjon, som han driver sammen med skuespiller Gorm Grømer og regissør/tekstforfatter Even Vesterhus. Herman debuterte på Haugesund teater, våren 2018. Siden høsten 2018 han han vært engasjert ved Den Nationale Scene, og medvirket i Regn av Stig Holmås, Kardemommeby, Å, Bergen, Bergen og Pulp Fiction. Høsten 2020 er han aktuell i true-crime-forestillingen Røyk over Isdalen, regissert av Aslak Moe.
KRISTIAN BERG JÅTTEN
Skuespiller
Kristian Berg Jåtten (f. 1990) er skuespiller og sanger fra Vestre Åmøy. Han har gått flere år i Barne- og Ungdomsteatret ved Rogaland Teater, og er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts (2010-2013). Ved Rogaland Teater har Kristian spilt i Jungelboken 2099, The Black Rider og La den rette komme inn. Siden 2013 har han også vært mye med i Rogaland Teater og Kulturkompaniets sommerteater, som Snøhvit, Hans og Grete, De Tre Musketerer, Jorda Rundt på 80 Dager, og Larzan og Brorzan. Siden 2015 har Kristian vært tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen hvor har medvirket i stykker som Kim F, Spellemann på taket, Wendy og Peter Pan, Henrik Ibsens Samlede Verker på 78 minutter av Knut Nærum og Namnet av Jon Fosse. Kristian er også representert av Managementet STAS Artister.
ANNA LADEGAARD
Skuespiller
Anna Ladegaard (f. 1992) er utdannet skuespiller ved Stockholms Dramatiska Högskola (2017) og Teaterhögskolan i Helsingfors. Som skuespiller har hun tidligere medvirket på Backa Teater i Göteborg, Ung Scen Öst i Linköping og på Turteatern i Stockholm. Det siste året har Anna jobbet i Oslo og blant annet spilt i Versailles av Teater Joker, Raskolnikov og Vårløysing på Det Norske Teatret, samt D-play serien Sigurd fåkke ikke pult.
Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn
THOMAS BIPIN OLSEN
Skuespiller
Thomas Bipin Olsen (f.1984) er utdannet ved Det Norske Teateret sin skuespillerskole, Det Multinorske. Siden har han medvirket i Brørne Løvehjarte, Halve Kongeriket, Tilnærma lik og Vår Vesle på Det Norske Teateret. Han har har også spilt på en rekke andre scener rundt om i landet, blant annet i den Heddapris-nominerte forestillingen Eg ringer mine brør på Hordaland teater, og Invasjon og Fysikarane på Sogn og Fjordane teater. I 2019 spilte han i Sporvogn til Begjær på Oslo Nye Teater og Harper Regan ved Nationaltheateret. Thomas har også medvirket i Cornerstone sin iscenesatte lesning av Svømmerne i 2019. Nå i 2020 er han aktuell med Tante Ulrikkes vei på Det Norske Teatret.
KATRINE LUNDE
MACKENZIE
Skuespiller
Katrine Lunde Mackenzie (f. 1970) er både skuespiller og klassisk sanger, og debuterte på Theater An der Wien i Østerrike i 1994 med musikalen Elisabeth. Hun har siden jobbet med musikkteater og teater i ulike former og sjangere, og har erfaring fra film og TV-serier. Som utøvende kunstner har hun jobbet ved mange av landets institusjoner. I tillegg har hun jobbet internasjonalt i Tyskland, Belgia og Storbritannia, samt produsert flere egne forestillinger. De senere årene har hun spilt i Fjordmann av Stig Amdam ved Sogn og Fjordane Teater, Namnet av Jon Fosse ved Hordaland Teater, Illusjoner av Ivan Vyrypaev produsert av Cornerstone, stemoren i Askepott av Maria Kjærgaard-Sunesen på DNS og i Cabaret ved Rogaland teater. Katrine er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.
SILJE SANDODDEN KISE
Scenografikonsulent
Silje Sandodden Kise (f.1980) er scenograf og kostymedesigner med base i Bergen. Hun har BA i scenografi fra Teaterhøgskolen/KHiO 2008, BA teatervitenskap ved UiB,m.m. Silje arbeider i institusjonsteatre og i det frie feltet, og har hatt mange oppsetninger på DNS, Det Vestnorske Teateret, Den Norske Opera m.fl. De siste årene har hun vært med på å utvikle flere tverrkunstneriske konsepter, ofte med utspring i musikk. Eksempler er konsertforestillingen Sustain. Silje er for tiden aktuell med flere koronatilpassede site spesific konsepter, og arbeider med å utforske bærekraftig scenekunst. Mottaker av Statens Arbeidsstipend for kunstnere i 2010 og 2020, og Bergen Kommunes Arbeidsstipend i 2015.
Foto: Ingvild Festervoll Melien